VIDEO: Boj za Novi Farkašić

27.10.2017. 20:00:15

Dva dana trajala je herojska borba za Novi Farkašić - od 17. do 19. listopada 1991. nazvana bitkom nad bitkama. Tada je, naime, zaustavljen prolazak JNA prema Sisku i dalje prema Zagrebu. Uoči obljetnice HRT je snimio dokumentarni film "Boj za Novi Farkašić". Bitka za Novi Farkašić jedna je od važnijih pobjeda u Domovinskom ratu, tridesetak hrvatskih branitelja oduprlo se brojno nadmoćnijem neprijatelju. S pomoću bogate arhivske građe HRT-a redatelj Zdravko Mustać, scenarist Tomislav Šulj i producentica Sunčana Hrvatin Kunić napravili su velik posao koji je važan kako bi se doznala potpuna istina o Domovinskom ratu. Dokumentarci / YouTube [embed]https://www.youtube.com/watch?v=2S0sJVIzK5o[/embed]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.