VIDEO: Boljkovac kod Stankovića znakovito opravdavao partizanske zločine

18.09.2013. 11:24:58

1_523873993b62e

DORH je protiv 93-godišnjeg Boljkovca u utorak podigao optužnicu zbog ratnog zločina protiv civila u Dugoj Resi 1945. godine.

"Tito nije znao za Bleiburg jer nije imao potpunu vlast nad vojskom. Tito je poslao i telegram u kojem stoji kako se ne smiju raditi likvidacije. No među vojskom je bilo onih kojih su izgubili sve u ratu i kada su vidjeli "U" teško ih je bilo zaustaviti", rekao je Josip Boljkovac, opravdavajući Josipa Broza u emisiji Aleksandra Stankovića prije četiri godine. DORH je protiv 93-godišnjeg Boljkovca u utorak podigao optužnicu zbog ratnog zločina protiv civila u Dugoj Resi 1945. godine.

Tada je govorio pozitivno o Titu, a negativno o dr. Franji Tuđmanu. "Josip Broz Tito ujedinio je jugoslovenske narode bez obzira na vjeru, naciju i ekonomiju. Tuđman je razorio Jugoslaviju. Tada se nisam slagao s Tuđmanom oko raspada Jugoslavije, a često smo o tome razgovarali", rekao je.

Bilo je riječi i o optužbama od strane Ivana Zvonimira Čička, kojem je Boljkovac želio 'zapapriti' detaljom iz biografije.

"Kada smo na partiji zajedno s Mikom Tripalom kao i Savkom Dabčević Kučar donijeli odluku da se prekine sa štrajkom, svugdje smo to uspjeli postići osim kod Čička. Naša delegacija tamo je u najmanju ruku doživjela neugodan poraz. Danas se pitam zašto autoriteti poput Savke i Tripala nisu uspjeli kod Čička? Možda odgovor krije i činjenica da je Čičak bio u JNA u počansnoj gardi na Dedinju, a to svakako nije mogao biti bilo tko", rekao je Boljkovac.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.