VIDEO: Borovo selo: Badnjak 2014 – nepregledna kolona, srpske zastave, turbo folk

07.01.2014. 11:35:45

1_210007

Kolona koja, prema svemu sudeći, nema veze s tradicijom već običnom provokacijom, i ove godine je uznemirila stanovnike Vukovara i Borova sela. Koliko je kolona promovirala vjeru, a koliko velikosrpstvo, pogledajte u videu.

Poučena prošlogodišnjom sramotnom proslavom Badnje večeri kojom su dominirali tri prsta, šajkače i četničke pjesme, srpska nacionalna manjina iz Borova sela ove je godine pokušala Božić dočekati s nešto više dostojanstva i manje vrijeđanja svojih hrvatskih susjeda. Je li im to uspjelo?

Nikad preglednija kolona automobila okićena srpskim zastavama s turbo folkom u podlozi, polako je proklizila ulicama sela, a iako video zapis ne bilježi značajnije incidente i ispade, po društvenim mrežama munjevito se podijelila fotografija automobila vukovarskih registracija iz kojeg "razdragani" slavljenik diže tri prsta.

Kolona koja, prema svemu sudeći, nema veze s tradicijom već običnom provokacijom, a na čijem čelu je bila hrvatska policija, i ove godine je uznemirila stanovnike Vukovara i Borova sela pa se u komentarima ispod fotografije i video zapisa ne krije ogorčenost i nezadovoljstvo. Koliko je kolona promovirala vjeru, a koliko velikosrpstvo, pogledajte u videu:

 

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.