(VIDEO) Bulj odgovorio kapetanu Draganu koji ga je nazvao ustašom: ‘Kukavički ste pobjegli na traktorima pred pobjedničkom hrvatskom vojskom’

06.04.2020. 09:35:00

Prošlu subotu u jutarnjim satima iz lepoglavskog zatvora pušten je osuđenik za ratni zločin Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan koji je potom i protjeran iz Hrvatske temeljem rješenja sa zabranom ulaska i boravka na području Europskog gospodarskog prostora u trajanju od 20 godina.

U intervjuu za srbijanske medije, prozvao je zastupnika Miru Bulja, voditelja Bujice na Z1 televiziji Velimira Bujanca i parlamentarku Ružu Tomašić neo-ustašama, a Bulj i Bujanec su mu odgovorili putem Facebooka.

“RATNI ZLOČINAC, ČETNIK DRAGAN VASILJKOVIĆ ZVANI „KAPETAN DRAGAN“ ME OVIH DANA PROZIVA U SRBIJANSKIM MEDIJIMA I NAZIVA USTAŠOM U POKUŠAJU I NEONACISTOM BEZ MORALA I DUŠE

Podsjećam ga da su pred mojim suborcima i preda mnom njegova braća zločinci, dobro naoružani četnici na traktorima i tenkovima bježali za Srbiju dok je on podvijena repa “BEŽAO” avionom u Australiju. Koljaču nevinih žrtava u Hrvatskoj sad si se našao prozivati, umjesto da ti i tvoj predsjednik ČETNIK POKAJNIK VUČIĆ skupite ljudskosti i hrabrosti i kažete gdje su žrtve Domovinskog rata kojima je vaša velikosrpska politika uzela živote.

Ovo ti poručuje pripadnik dobro ti poznate pobjedničke Hrvatske vojske, časnik legendarne 126. BRIGADE HV-a i udarne 4. GARDIJSKE BRIGADE HV-a, Miro Bulj!”

Bujanec mu je napisao:

“IMA LI VEĆEG ZADOVOLJSTVA NEGO KAD TE PROZOVE ‘KAPETANČE DRAGANČE!

Standardnu retoriku imbexovaca, Pupijevih ‘Novosti’, jugo-telegramčića i ‘Slobodanove Dalmacije’, sada je svojim medijskim istupom “legitimirao” i opskurni srpski ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao ‘Kapetanče Draganče’. Zar ima većeg zadovoljstva nego kada te prozove kukavica, koja je mučila hrvatske ratne zarobljenike i iživljavala se nad našim ranjenicima i civilima, tijekom okupacije hrvatskog kraljevskog grada Knina?!

‘Draganče’ je Hrvate podijelio na “tri vrste ljudi”, no, zaboravio je i onu četvrtu, u koju spadaju oni koji su ga pustili iz našeg zatvora, koji su zajedno s njime bili na liniji KOS-a, a na robiji ga častili ribom i škampima…

Ipak, u vrijeme ove pandemije, ‘Dragančetu’ preporučujem da ostane doma, kako se ne bi razbolio – jer (kako oni to kažu): “Ćeraćemo se još!””

Srbijanskim se medijima požalio i na tretman u zatvoru, a o Hrvatskoj kaže.

“To je nastavak jedne ustaške ideologije koja i danas traje. Vjerujem da sam morao otići u Hrvatsku kako bih vidio šta se događa. Nisam postao više religiozan nego što sam bio, ali da nisam otišao i vidio, ne bih vjerovao da u 21. stoljeću imate na stotine Srba osuđenih na dugogodišnje robije samo zbog neke izjave vrlo sumnjivih svjedoka bez dokaza”, rekao je.

“To je narod koji je izmislio zločine. Nigdje nećete naći industrijski pogon za ubijanje djece ispod 14 godina. Potrebno im je da od Srba naprave zločince kako ne bi bili sami. Moram skrenuti pažnju na izraz “Domovinski rat”. Pa oni su izdali svoju domovinu Jugoslaviju… Hrvati nemaju heroje, i to je jedino što imaju”, rekao je.

Tko je kapetan Dragan?

Kapetan Dragan, koji ima srpsko i australsko državljanstvo, uhićen je prije 12 godina u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio trener golfa. U srpnju 2015. izručen je Hrvatskoj, a od početka je negirao kaznena djela koja su mu se stavljala na teret i tvrdio da su svjedoci lažno iskazivali.

Kao maloljetnik, dva puta je završio na sudu. Prvo je optužen da je kao maloljetnik krao i potom preprodavao ukradenu robu, a kasnije je optužen za svodništvo i tjeranje žena na prostituciju, što donekle objašnjava optužbe za silovanje s kojima se ovaj zločinac suočava zadnjih deset godina.

Godine 1990. vratio se iz Australije u Srbiju, gdje se povezao sa Sašom Medakovićem, Milanom Martićem i Frankom Simatovićem, koji je na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku, bio je ključna osoba za osnivanje i naoružavanje srpskih paravojnih postrojbi u Hrvatskoj, a i šire. Simatović je inače također haški optuženik.

U lipnju 2018. Vrhovni sud mu je smanjio kaznu

Podsjetimo, u studenom 2018. Županijski sud u Varaždinu odbio je prijedlog za uvjetnim otpustom Dragana Vasiljkovića, kojem je Vrhovni sud u lipnju smanjio kaznu zbog ratnog zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima s 15 na 13,5 godina.

Vijeće varaždinskog suda zaključilo je, uzimajući u obzir podatke dobivene od Centra za dijagnostiku u Zagrebu i Kaznionice u Lepoglavi, da je prijedlog neosnovan. Izvješće Centra za dijagnostiku tada je pokazivalo da zatvorenik negira počinjenje kaznenog djela, a kaznu smatra nezasluženom, što ukazalo da svrha kažnjavanja nije ostvarena.

Napao Đokovića zbog podrške hrvatskim sportašima

Vasiljević je u svibnju 2019. godine dobio pozornost srpskih medija, kada je iz hrvatskog zatvora poslao pismo u kojem napada srpskog tenisača Novaka Đokovića zbog podrške hrvatskim sportašima.

“Ne smijemo istom ‘četkom’ obojiti sve Hrvate. Postoje metode da se prebroje i izdvoje časni i hrabri. Evo, predlažem nedavni video gdje su u hrvatskom Splitu, na rivi, napadnuti tvoji kolege sportaši koji su pozvani u goste, a zatim mučki napadnuti. Slažeš li se, Nole, da samo najgori ljudski ološ bez časti, napada svoje goste?”, stajalo je u pismu koje je Vasiljković poslao medijima u Srbiji.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Foto: Fah/Snimka zaslona (Fotomontaža: Narod.hr)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.