VIDEO Bulju policijska zaštita: Prijete mu jer je prozvao muža nove ministrice

13.06.2017. 16:35:20

Mostov saborski zastupnik i politički tajnik Nikola Grmoja upozorio je u utorak da je telefonom primio prijetnje njegovom stranačkom kolegi Miri Bulju, i to zbog njegovih prozivki na račun supruga kandidatkinje za novu ministricu vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić, za kojega je jutros u Saboru rekao da preko svoje dvije tvrtke “gura” štetan projekt termoelektrane na Cetini. “Protiv tog projekta prikupljeno je 10 tisuća potpisa i ustao je narod cijele Cetinske krajine. Upravo sam dobio poziv od Ivana Poparića Kane, kojeg ne znam ali sam čuo da je jedan od lobista tog štetnog projekta. Upozorio me da kažem kolegi Bulju da prestane govoriti protiv tog projekta, jer ako ga se ‘on uhvati neće znati hoda li naprijed ili se vraća natrag‘”, rekao je Grmoja nakon stanke koju je zbog toga zatražio u sabornici. Grmoja  je kazao da mu je  zaprijetio da će progovoriti i o Buljevom ratnom putu te dijagnozi PTSP-a. “Ja sam mu rekao da nema problema, ali i da ću poziv prijaviti policiji”, naveo je Grmoja. “Očito je Bulj jutros pogodio u pravu metu kada je prozvao buduću ministricu vanjskih poslova i ‘bivšu savjetnicu premijera Srbije Dačića, malog Slobe’, čiji muž, kaže, očito ima interesa u tom štetnom projektu”, kazao je. Grmoja očekuje da Ivana Poparića Kanu policija privede na bar pet dana, “kao i one koji su vrijeđali državnu tajnicu Janicu Kostelić”. “Kolega Bulj, samo nastavite, vi ste jedina nada i zastupnik koji bez straha iznosi i razotkriva interesne lobije povezane s Vladom i novom ministricom koja će biti predložena u Saboru”, poručio je Grmoja kolegi Bulju. Na početku današnje saborske sjednice Miro Bulj je tražio je stanku kako bi govorio o Termoelektrani Peruče i projektu Vis Viva: “TE Peruča je prema ocjenama svih stručnjaka neodrživa i ekološki neprihvatljiva. Vis Viva je privatni projek u koji je dosad uloženo preko pet milijuna eura, a u vlasništvu je privatnih tvrtki među kojima je tvrtka MCC. Zoran Burić koji je jedan od direktora tvrtke MCC koja je jedna od nositelja projekata kazao je prošle godine za Nacional da za projekt ima podršku brojnih državnih tvrtki i agencija. Podršku je projektu dao, tvrdio je, i Državni ured za upravljanje državnom imovinom koji je prema njegovim riječima vlasnik 50 posto zemljišta”, kazao je Bulj. Sadašnja državna tajnica Marija Pejčinović Burić, bivša savjetnica srpskog premijera Dačića, “malog Slobe” i buduća ministrica vanjskih poslova je i supruga gospodina Burića, rekao je Bulj. Dodao je da je ona u svojoj imovinskoj kartici navela da nema poslovnog udjela u tvrtkama svojeg supruga, ali je dodao i da je očito da su ona, kao i njezin suprug Zoran, lobirali za taj projekt koji je vrlo štetan za Dalmatinsku Zagoru i krško područje. Iako Bulj trekao da mu ne treba, očekuje i da će dobiti policijsku zaštitu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.