VIDEO: DEČKI IZ RAKITJA

05.11.2017. 22:23:51

Odmah nakon prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj i demokratskih promjena koje je bilo nužno provesti, pristupilo se restrukturiranju hrvatske policije na novim načelima. Već toga ljeta prva grupa budućih policajaca počinje ubrzano školovanje u centru MUP-a u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici. Upravo će iz redova tih mladića grupa od njih tristotinjak u listopadu te godine prijeći u Rakitje u novooformljenu postrojbu specijalne policije za posebne zadatke. Oni će biti okosnica stvaranja buduće Hrvatske vojske. Ti su mladići bili jezgra iz koje su nastale sve hrvatske profesionalne brigade, a posebno legendarna 1. gardijska brigada, "Tigrovi", koja svoj dan osnutka slavi 5. studenog. U emisiji ćemo upoznati nekoliko tih prekaljenih boraca koji će se prisjetiti svih bitnih događaja iz tih prvih dana kad su bili gotovo jedina obrana mlade hrvatske demokracije. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=LzwrR68cOFY&t=116s[/embed]   Dokumentarci/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.