VIDEO: DIRLJIVA SNIMKA Policajci nisu htjeli na svoje sunarodnjake

19.06.2013. 12:45:58

Na internetu se pojavila snimka s prosvjeda u Brazilu koja je postala hit na internetu. Naime, skupina brazilskih vojnih policajaca, koji su poslani na prosvjede u Rio de Janeiru kako bi ih kontrolirali, pridružili su se prosvjednicima i sjeli među njih te im time dali podršku. Njihova je gesta ispraćena uz ovacije i skandiranje 'kada su ujedinjeni, ljudi ne mogu biti poraženi', a ispod videa na YouTubeu se oglasilo još nekoliko kolega koji su najavili da će skinuti uniforme i pridružiti se demonstracijama. Podsjetimo, u Brazilu su u tijeku najveći prosvjedi unatrag dvadeset godina, a kao okidač je poslužilo trošenje enormnih količina novca za izgradnju objekata i organizaciju SP-a u nogometu 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine, dok istovremeno među velikim dijelom građanstva vlada siromaštvo i glad. Prosvjedi su prerasli u bunt protiv korupcije kojom je snažno prožeta brazilska svakodnevica. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.