(VIDEO) DOŽUPAN RKMAN SNIMIO GANUTLJIV FILM: Tema? Tuga za pobijenim srpski vojnicima…

31.12.2016. 08:40:28

TOGA IMA SAMO KOD NAS .... "vojnici, gde ste do sada bili? Iz koga beste puka? Zašto ste ovde zakopani, na kom ste to zadatku pali i meta, čija ste bili? Oh, zašto, zašto mrtva usta ne govore...", recitira hrvatski dožupan srpskim vojnicima. Boro Rkman, dožupan Sisačko – moslavačke županije, vratio se novinarskom poslu, a čini se i tematici kojom se bavio ratnih 90-tih. Rkman je kao pripadnik srpske nacionalne manjine u vrijeme rata veličao srpsku vojsku i bodrio ih u njenim nastojanjima da okupiraju Hrvatsku. Ovaj dožupan sada u uratku koji je financirala Međunarodna komisija za nestale osobe, izražava žal za nestalim i poginulim vojnicima tkz. vojske RSK, no u odjavnoj špici naznačeno je kako je film baziran isključivo na stavovima autora (Bore Rkmana) ali ne i komisije koja ga je financijski poduprla. Rkman priču temelji na ispovijesti roditelja koji su u potrazi za svojim nestalim sinovima iz čijih je priča razvidno da je riječ o vojnicima – neprijateljima Hrvata. Boro Rkman, hrvatski dožupan, cijeli je video začinio ganutljivim stihovima posvećenim srpskoj paravojsci: “Neka se raspusti straža Grobnica tamna, mračna i duboka, travom zatravljena i zaboravljena, u njoj mala četa vojnika na mrtvoj straži stoji broji dane do kraja vojničkog roka. Čeka da ih se netko seti iz hladne grobnice otkopa, vojnici, gde ste do sada bili? Iz koga beste puka? Zašto ste ovde zakopani, na kom ste to zadatku pali i meta, čija ste bili? Oh, zašto, zašto mrtva usta ne govore, zašto je i ovde smrt bila jača od života… Pogledajte film koji je snimio hrvatski dožupan Boro Rkman:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.