VIDEO: DRAMA NA MORU Zapalio se kruzer s tri tisuće putnika

28.05.2013. 10:25:45

FREEPORT - Požar na kruzeru kompanije Royal Caribbean natjerao je brod da u ponedjeljak prekine putovanje i usidri se u Freeportu na Bahamima, a svi su putnici i članovi posade dobro, priopćila je kompanija. Grandeur of the Seas, u vlasništvu Royal Caribbean Cruises, bio je na sedmodnevnom putovanju koje je počelo u petak u Baltimoreu. Dvjesto osamdeset metara dugački brod bio je na putu za CocoCay na Bahamima kada je izbio požar. On je ugašen u roku od dva sata, a 17 godina stari brod preusmjeren je u Freeport. Kao rezultat požara, ostatak putovanja je otkazan a putnicima je vraćen novac i ponuđeno jedno besplatno krstarenje. "Royal Caribbean International duboko žali zbog ovog neočekivanog razvoja događaja", kazala je kompanija. Na brodu se nalazilo 2224 putnika i 796 članova posade. Incident je najnoviji u seriji nesreća kruzera. U ožujku, 108 ljudi se razbolilo na brodu Royal Caribbean Cruisesa, a u veljači tisuće putnika provele su gotovo pet dana na brod Carnival Corpa u Meksičkom zaljevu nakon što je nestalo struje. Kompanija Carnival Corp bila je i vlasnik Costa Concordije, luksuznog kruzera u čijoj su havariji u siječnju prošle godine živote izgubile 32 osobe. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.