(VIDEO) DVIJE MINUTE UŽASA: Pogledajte kako živi ovaj ratni veteran

27.11.2021. 16:30:00

Razrušena Banovina i dalje otkriva nesretne sudbine tamošnjih stanovnika, od kojih su mnogi i prije potresa živjeli na rubu dostojanstva.

Petrinjski branitelji koji su nakon potresa odmah reagirali, sada uoči blagdana pojačali su svoje aktivnosti jer žele da svi, koliko-toliko, za Božić imaju sve potrebno na stolu.

U sklopu svojih obilazaka, Inicijativa branitelja Petrinje u suradnji sa Caritasom i časnom Smiljom posjetila je hrvatskog branitelja, ratnog vojnog invalida Pentek Ivana.

Nehumani uvjeti: bez sanitarnog čvora, bez vode…

“Pentek i njegova supruga su bolesni… Žive u selu Mokrice kod Petrinje, uselio je u kuću koja je nekad bila zadruga, a koju je on prenamijenio za život. Nema uvedenu vodu kao ni sanitarni čvor. No, obzirom na izgubljeno zdravlje i njegovu mirovinu koja iznosi 2.500 kuna, njegov dom izgleda ovako…”, kaže Ivo Vranić i poziva braniteljske udruge na pomoć, uz napomenu kako ovdje nije zakazalo Ministarstvo branitelja. 


Foto: Dnevno

Od njega doznajemo da su obitelj Pentek posjetili i za lanjskih blagdana, samo nekoliko dana prije potresa.

“Već tada su živjeli na rubu, a sada nakon potresa ne možete ni zamisliti o kakvim je neljudskim uvjetima riječ”, opisuje nam Vranić zatečeno stanje.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: screenshot/Dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.