(VIDEO) EKSTREMNI LJEVIČARI NAPALI KORDIĆA: Grupa studenata unijela transparent što je razbjesnilo okupljene

03.04.2019. 12:08:12

Predavanje Kordića, koje su organizirali don Stojić i Studentski pastoral, prekinula je skupina studenata

Dario Kordić, kojega su osudili u Haagu kao ratnog zločinca, gostovao je u utorak navečer na predavanju u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Predavanje su organizirali don Damir Stojić i Studentski pastoral. Haški sud osudio ga je na 25 godina zatvora, a oslobođen je 2014. godine nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji. Na predavanju je govorio o svojoj patnji za vrijeme rata, u mučnim godinama uzništva te govorio kako je zatvoren samo zbog odmazde.

‘Sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag’

“Imao sam tada 31 godinu i gledao sam masovno prolijevanje krvi po našoj prekrasnoj zemlji. Kada sada gledam unatrag i razmislim o tome niko od nas nije trebao preživjeti te strahote. Jedini tko nas je spasio bio je sam Bog. Kada je došla vijest o Daytonskom sporazumu sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag. Proveo sam skoro devet godina u sobici, a u ruci jedino što sam imao je bila krunica. Molio sam se Bogu i dan po dan, tijekom svog suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale”, pričao je na sinoćnjem predavanju čovjek čija je namlađa žrtva imala tek nekoliko mjeseci. Pred kraj njegova govora o vjeri i susretu s Bogom u dvoranu je ušla grupa studenata uz povike da je on ratni zločinac. Razvili su i transparent koji im je ubrzo oduzet, nakon čega su se razišli, prenosi 24sata.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.