VIDEO: Evo što je Aleksandar Vučić radio u Sarajevu za vrijeme rata

27.08.2017. 15:16:36

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je bivši član i jedan od lidera Srpske radikalne stranke, a poznata je i njegova uloga u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, posebno u agresiji na Sarajevo. Svi ste već vjerovatno vidjeli njegove snimke napravljene na planini Trebević iznad Sarajeva. Na tim materijalima vidi se kako mlađahni Vučić provodi dane s Vojislavom Šešeljem i Tomislavom Nikolićem. U isto vrijeme, na grad su svakodnevno padale hiljade granata, ubijana su djeca i nevini civili, a grad nije imao vode, struje, hrane niti bilo čega drugog osim terora i neviđenog urbicida. Bilo je to iživljavanje nad zdravim umom kakvo svjetska historija nije zapamtila. I to u sred Evrope i to u sred modernog svijeta koji se diči demokratskim dostignućima. Cijeli svijet je gledao kako nas ubijaju, gledali su i oni u koje se sada zaklinjemo i predstavljamo ih kao velike prijatelje naše domovine. Svi su gledali, svi su bili jaki na riječima, svi su osuđivali, a niko ništa nije radio. Zato je ove snimke potrebno opet pogledati i dobro ih urezati u pamćenje. Ovi ljudi danas sasvim slobodno šetaju našim gradovima, a Vučića će uskoro sa sve državnim počastima dočekati u Sarajevu isti oni koji su u tom gradu patili četiri godine opsade. Kako neko reče jednom prilikom, Vučić dlaku mijenja, ali ćud – e u to ne možemo povjerovati. Evo zabranjenog snimka srpskog predsjednika iznad Sarajeva. Onako je tu valjda bio, turistički, zbog čega bi drugog dolazio usred agresije?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.