VIDEO: 'Gde si deda sakrio kokardu kad je čiča raspustio gardu' u svibnju će opet odjekivati Ravnom gorom

05.12.2013. 16:53:36

5.12.2013.

Idilični obronci Ravne Gore, inače "pusti, sa ponekim pastirom ili drvosječom", svakog svibnja ožive kada se tamo okupe pripadnici ravnogorskog četničkog pokreta. Ondje oživljavaju uspomene na "kralja Petra, Karađorđa i Miloša, čiča Dražu i srpske vojvode".

I dok iz Srbije pristižu otrovne strelice zbog hrvatskog "veličanja ustaštva", a profesionalni Srbin Milorad Pupovac kritizira Hrvatsku zbog navodnih incidenata prema Srbima, u Srbiji je već godinama na djelu revitalizacija četničkog pokreta. Pokušavaju ga prodati kao muda pod bubrege, odnosno kao antifašistički pokret koji je u Drugom svjetskom ratu bio na "pravoj" strani.

Kako možemo vidjeti u prilogu srpske televizije, idilični obronci Ravne Gore, inače "pusti, sa ponekim pastirom ili drvosječom", svakog svibnja ožive kada se tamo okupe pripadnici ravnogorskog četničkog pokreta. Ondje oživljavaju uspomene na "kralja Petra, Karađorđa i Miloša, čiča Dražu i srpske vojvode". Uz idilične stihove poput "gde si deda sakrio kokardu kad je čiča raspustio gardu", poštovatelji lika i djela bradatih "junačina" (ipak!) žale za tim što u Drugom svjetskom ratu nisu pobijedili jer "istoriju pišu pobednici".

Uz stihove "što si deda zapalio slike, da ne gledam bradate vojnike", ostavljamo vas da pogledate kako se to "miroljubivi" bradonje svakog svibnja okupljaju i revitaliziraju četnički pokret. Nakon čega obuku odijela i kritiziraju Hrvate zbog "ustašluka".

  • Autor: Z.S.
  • Photo: Screenshot
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.