VIDEO: Heroji Vukovara - Mitnica

14.11.2017. 23:02:38

Pretposljednja epizoda serijala, predaja Mitnice, bazira se ponajviše na arhivskim snimkama predaje civila i ono malo preostale vojske vojsci JNA. Uplakani ljudi, žene i djeca u nepreglednim kolonama koračaju u nepoznato, a neprijateljski ih vojnici tek sporadično i depersonalizirano promatraju i usmjeravaju prema autobusima. U epizodi se pojavljuje zapovjednik obrane Mitnice Komšić, koji opisuje kako je izgledala obrana Mitnice. Taj je dio grada izuzetno dugo odolijevao napadima i branio se svim silama do posljednjeg daha. Branitelji Mitnice uspjeli su čak srušiti i avione neprijateljske JNA, no na kraju su ostali bez municije i protuoklopnih sredstava i nisu se više čime imali boriti. Producent: Dominik Galić Snimatelji: Dubravko Ćuk, Dario Hacek, Davor Levicki Montaža: Davor Levicki Montaža zvuka: Karlo Gorup Glazba: Mate Matišić, Vid Adam Hribar Režija i scenarij: Eduard Galić. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=FAPmhVQYrac&t=1834s[/embed]   el vanjcho / YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.