VIDEO: Kada Mesić zaboravi da na skupovima kod iseljenika nije bio 'partizan'?

24.06.2013. 10:54:54

Vijest da je Mesićev govor u Brezovici oduševio okupljene antifašiste je zanimljiva jer on je  cijelo izlaganje posvetio opasnosti od neonacizma i fašižma, koji, prema Mesićevim riječima, diže glavu i u Hrvatskoj. Naglasio je da država ne čini dovoljno da se tome odupre, pričao o maturantima s velikim slovom 'U' i križem na majicama, te upitao: 'Zašto Crkva nije digla glas protiv toga', a prozvao je i časopis koji se preporuča za upotrebu u školama, a veliča vođe ustaškog pokreta i pitao 'kako je takvo što moguće'... Nejasno je kako je  zaboravio što je izjavljivao ranih devedesetih, odnosno zbog čega se gura u prve redove na skupovima. Zanimljiva je njegova izjava iz 1992., kada je rekao 'da su Hrvati u Drugom svjetskom ratu dva puta pobijedili, te da nemaju razloga bilo kome se ispričavati'. - Prvi put smo pobijedili 10. travnja 1941. kada je proglašena NDH, a drugi put 1945. kada smo se našli sa saveznicima za pobjedničkim stolom – kazao je Mesić. Na jednom je skupu tijekom 1992. godine izjavio: ''Rekao sam da su ustaše bili oni koji su željeli hrvatsku državu i da su samo iskoristili šansu koju su im omogućile povijesne okolnosti da stvore državu. Hrvati nisu bili fašisti, nego su htjeli svoju državu, a ako je i bilo zločina, bio je to rat u kojem su ratovali svi protiv svih''. Brojni su govori snimljeni  u Australiji i drugim mjestima, na kojima je očito da se bivši predsjednik također htio vrlo napadno svidjeti domaćinima, kako bi što više novca od njih uzeo, pa je  još u ljeto 1990. godine izjavio da 'Srbi mogu odnijeti u Srbiju samo onoliko blata koliko su donijeli na svojim opancima'. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.