VIDEO: Kako se danas osjeća Rkman koji je prije 20 godina slavio smrt hrvatskog pilota?

13.09.2013. 13:40:49

1_5232f99f5877c

Jedan od prvih 'posjetitelja' bio je Bogdan Rkman koji s martićevcima razdragano šeće po olupinama aviona i pobjedonosno i razgaljeno proslavlja uspjeh srpske vojske. Među ostalim komentarima koji se mogu čuti na kompromitirajućem videu, izdvaja se onaj na kojem vojnici tzv. RSK poručuju Franji Tuđmanu da pošalje 'ostatak ustaške avijacije misleći pritom na drugi i jedini preostali avion 'Osvetnik Dubrovnika'.

Od ranog jutra nad Siskom tutnje Migovi koji svojim 'brišećim' letom podsjećaju na tragičnu smrt  pilota hrvatskog ratnog zrakoplovstva Miroslava Perisa. Obzirom da je sutra dvadeset godina od njegove tragične pogibije, sisački branitelji pretpostavljaju da je ovo nadlijetanje u njegovu čast.

O okolnostima Perisove smrti, ali i o prvim svjedocima koji su došli do sela Stipan, općina Gvozd, Vrginmost, gdje je srušen jedan od dva aviona kojima je Hrvatska tada raspolagala, naš portal je već pisao.

Sada, kada se obilježava smrt hrvatskog heroja, s pravom se postavlja pitanje: Kako se osjeća dožupan Sisačko-moslavačke županije Bogdan Boro Rkman koji je bio jedan od prvih svjedoka i koji se na mjestu pada hrvatskog aviona pojavio u društvu martićevaca i vojnika tzv. Republike Srpske Krajine?

Podsjetimo, tog kobnog 14.09.1993., pilot Peris javio se dragovoljno za akciju protiv agresora, koji je tih dana sijao smrtonosne projektile po Sisku, Zagrebu i Karlovcu. Vraćajući se sa izvršenog zadatka njegov MIG-21 zvan 'osvetnik Vukovara' pogodile su neprijateljske rakete kod sela Stipan. Jedan od prvih 'posjetitelja' bio je Bogdan Rkman koji s martićevcima razdragano šeće po olupinama aviona i pobjedonosno i razgaljeno proslavlja uspjeh srpske vojske. Među ostalim komentarima koji se mogu čuti na kompromitirajućem videu, izdvaja se onaj na kojem vojnici tzv. RSK poručuju Franji Tuđmanu da pošalje 'ostatak ustaške avijacije' misleći pritom na drugi i jedini preostali avion 'Osvetnik Dubrovnika'.

Pogledajte video gdje se Rkman sa srpskom vojskom sprda na račun poginulog hrvatskog junaka: Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.