(VIDEO) KAMERA UHVATILA NESVAKIDAŠNJI TRENUTAK! Pao ruski vojni transportni avion, prve informacije nisu optimistične!

17.08.2021. 18:11:00

Vojno transportni avion Il-112V srušio se prilikom trenažnog leta u blizini Kubinke u Moskvi, javlja ruski portal Sputnik, a vijest je potvrdila i Ujedinjena avio-industrijska korporacija Rusije.

Prema prvim informacijama, svi članovi posade su poginuli, a u tijeku je očevid koji bi trebao utvrditi točan razlog pada.

Na videu se može vidjeti kako plamen zahvaća zrakoplov koji potom pada u šumu, nakon čega je uslijedila velika eksplozija.

Ruska vojska očekuje isporuku za dvije godine

Il-112V je laki transportni avion nove generacije kojeg je proizvela avio-industrijska tvornica u Voronježu, a osnovna mu je namjena transport naoružanja.

Prvi let ovog tipa aviona obavljen je 2019. godine, a lani je priopćeno kako će isporuka novih aviona Il-112V Ministarstvu obrane Rusije početi 2023. godine.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daniel Radman/Foto: Screenshot / Telegram

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.