(VIDEO) Kolinda Grabar-Kitarović izazvala brojne reakcije izjavom o poslovima za 8000 eura“

16.12.2019. 16:32:00

Izjava Kolinde Grabar-Kitarović u nedjelju iz Osijeka, da je u pregovorima sa stranim državama dogovorila da Hrvati odlaze u inozemstvo na obuku te da se potom vrate u Hrvatsku i od doma rade za 8000 eura plaće, izazvala je čitav niz reakcija.

“Tvrdim da se to može, jer već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade”, rekla je.

I dok je jedni prozivaju za nerealna obećanja, drugi podsjećaju na njezinu izjavu s predstavljanja na HRT-u gdje je govorila o dogovorenim poslovima s Izraelom.

Prozivke na društvenim mrežama

Neki od komentara u kojima je kritiziraju su:

“Zbog takvih smo i dogurali dovde.”

“Ajme kako će nam postat dosadno kad ova kampanja završi…”

“Jel ona pogleda naknadno snimke govora?”

Izjava na HRT-u

“Možete iz Hrvatske raditi u nekoj drugoj državi u kojoj se posao puno više plaća, o čemu sam posebno razgovarala s Izraelom i njihovim premijerom. Čekamo da se uspostavi Vlada, pa da onda krenemo u realizaciju tih programa. Prema onome što smo razgovarali naši bi učenici mogli sjediti u Hrvatskoj i zarađivati do 8 tisuća eura”, rekla je Grabar-Kitarović (na videu od 12:30).

Dnevnik.hr je objavio da je o poslovima koje je spomenula u Osijeku razgovarala s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom tijekom posjeta toj zemlji u srpnju ove godine.

On je ponudio da hrvatski IT stručnjaci dođu u Izrael na obuku, vrate se u Hrvatsku i rade za izraelske tvrtke. Izrael ima veću potražnju nego ponudu IT stručnjaka, pa nudi Hrvatima da pomognu, piše Dnevnik.hr.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/Foto:hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.