VIDEO Koprivnički dokumentarni film ‘Rijeke Hrvatske’ osvaja Europu

06.06.2021. 12:35:00

Film je u potpunosti djelo koprivničkih autora. Snimke potpisuje Goran Šafarek, a glazbu Dalibor Grubačević, dok je producentica Dijana Bartolić. Nadalje, čak desetak minuta filma pokriva područje Podravine, odnosno rijeku Dravu. 

Dokumentarni film ‘Rijeke Hrvatske’ uspješno se prikazuje po europskim televizijama.

Do sada je objavljen na TV ARTE koja pokriva područje Francuske i Njemačke s milijunima gledatelja. Film su otkupili državna talijanska televizija RAI te španjolska RTVE, a uskoro će biti prikazan i na ostalim televizijama.

Film je u potpunosti djelo koprivničkih autora. Snimke potpisuje Goran Šafarek, a glazbu Dalibor Grubačević, dok je producentica Diana Bartolić. Nadalje, čak desetak minuta filma pokriva područje Podravine, odnosno rijeku Dravu.

Za razliku od drugih filmova koje se obilati financiraju iz državnih novaca (a u konačnici su ograničeni na mali broj gledatelja po festivalima), ovaj je film gledaju milijuni, a isključivo financiran vlastitim novcem i uz pomoć nekoliko privatnih donatora.

Film su odbili financirati i Hrvatska televizija te Hrvatski audiovizualni centar, iako je kasnije HTV otkupio prava na prikazivanje. To nije spriječilo koprivničke filmaše da uspješno dovrše film i sada ga gledaju širom Europe.

Film ima edukativnu, ali i važnu turističku ulogu, jer promovira kontinentalni dio Hrvatske, odnosno atrakcije koje nisu vezane uz ljeto o more.

Izvor: Klikaj.hr

Izvorni autor: Zvonimir Markač/Foto: Goran Šafarek

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.