(VIDEO) MAMIĆU UKINUTA PRESUDA! Sud uvažio žalbu, postupak kreće ispočetka

21.02.2018. 11:32:54

SLUČAJ OPET NA POČETKU Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske uvažio je žalbu odvjetnice Zdravka Mamića za presudu remećenja javnog reda i mira na Poljudu 22. ožujke 2014. godine i postupak vratio na početak, odnosno na novo suđenje. Prisjetimo se. Mamić, koji je tada bio izvršni dopredsjednika Dinama, napravio je cirkus u loži nakon jednog krivo dosuđenog prekršaja i nakon toga se sukobio s legendom Hajduka, Ivom Begom. Mamić je kao prvookrivljeni prvostupanjskom presudom 31. lipnja 2016. godine dobio 750 kuna kaznem, a drugookrivljeni Bego 375 kuna kazne. “Sud je odbio sve dokaze koje je predložila obrana na okolnosti neadekvatnog osiguranja utakmice, rasporeda sjedenja i o kontinuiranim verbalnim napadima na žalitelja kao i o pokušaju fizičkog napada na njega, a koji svjedoci su trebali svjedočiti i o pogrešno utvrđenoj činjenici da se obraćao nepristojnim gestama vodstvu Hajduka što je i fizički nemoguće jer se vodstvo nalazilo ispod lože u kojoj je bio”, stoji u obrazloženju suda. U ponovljenom suđenju Mamić ne može dobiti kaznu veću od 750 kuna i to pod uvjetom da ga ponovo osude. Sve svjedoke i sudionike morat će ponovo ispitati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.