VIDEO Merkel kratko i jasno objasnila opasnost od širenja korona virusa i oduševila svijet

18.04.2020. 16:42:00

Govor njemačke kancelarke Angele Merkel u kojem je u minutu i pol objasnila kako se korona virus širi i koliko je opasno naglo ublažavanje restriktivnih mjera u kratkom vremenu raspametio je svijet.

Nakon što je njezin govor preveden na engleski, vojska ljudi se prihvatila društvenih mreža i izrazila ljubomoru.

- Evo kako to izgleda kada kompetentna osoba vodi jednu državu - sukus je razmišljanja.

Merkel inače ima diplomu i doktorat iz kvantne kemije, što ju bez sumnje čini jednom od najkvalificiranijih čelnika neke države tijekom ove pandemije, prenosi Jutarnji list.

U videu koji se brzo počeo širiti društvenim mrežama, Merkel je objasnila zašto ukidanje mjera zahtijeva oprez i opisala kako dolazi do eksponencijalnog rasta broja oboljelih. 

Za video je dobila brojne pohvale. 

"Užasnut sam kada političari objašnjavaju učinke eksponencijalnog rasta uzrocima i posljedicama. Ovo je tako osvježavajuće...", "Ne razumijem zašto ona ne kaže koliko je sjajna i kako će ova video snimka dobiti visoke ocjene", samo su neki od pozitivnih komentara.

 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: mšm/jl/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.