Na tavanu ilegalno držao cijeli arsenal oružja

21.05.2013. 17:17:10

Između godinu i pet godina zatvora mogao bi dobiti 64-godišnjak iz Drenovaca u blizini Županje u čijoj je kući policija prošlog tjedna pronašla arsenal skrivenog oružja. Na tavanu, u kuhinji i spavaćoj sobi osumnjičenoga 64-godišnjaka policija je pronašla revolver, dva pištolja, automatsku pušku, dva ručno izrađena prigušivača, 12.918 komada raznog streljiva, dvije tromblonske mine, pet protupješačkih mina, 18 ručnih bombi, dvije improvizirane eksplozivne naprave i 900 grama vojnog eksploziva. Voditelj Odjela organiziranog kriminala te policijske uprave Mario Lozančić rekao je da bi za količinu pronađenoga skrivenog oružja, po novom zakonu koji se primjenjuje od početka ove godine, osumnjičenik mogao dobiti od jedne do pet godina zatvora. >> Županja: U stanu pronašli 18 bombi, eksploziv, mine, oružje... Pronađeno oružje i eksplozivne naprave potječu iz Domovinskog rata, a taj je 64-godišnjak za istovrsno kazneno djelo već bio procesuiran 2009. godine, ali tada je kod njega pronađena znatno manja količina oružja, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali i voditelj Odjela kriminalističke policije vukovarsko-srijemske Policijske uprave Mario Karamatić te načelnik policijske postaje u Vrbanji Josip Župarić. Po podatcima policije, 2012. godine na području vukovarsko-srijemske Policijske uprave odbačeno je i pronađeno 29.690 komada raznog streljiva, 191 ručna bomba, 3,5 kilograma baruta, 29 kilograma eksploziva, 33 topnička projektila i 96 raznih mina, a građani su istodobno dragovoljno predali 25 komada automatskoga i poluautomatskog oružja, sedam pušaka, sedam pištolja i isto toliko revolvera, 123 ručne bombe, 41 minu, 25,7 kilograma ekploziva te 22.103 komada raznog streljiva. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.