VIDEO Najmanje četvero teško ozlijeđenih u napadu nožem blizu bivših ureda lista Charlie Hebdo

25.09.2020. 15:20:00

Uhićena je osoba koju se sumnjiči da je izvela napad nožem u Parizu u petak, blizu bivšeg sjedišta redakcije satiričkog tjednika Charlie Hebdo, objavila je policija.

Francuski mediji BFM TV i Le Figaro objavili su da je osumnjičeni uhićen na stepeništu operne kuće Paris Bastille.

Ranije je javljeno da su u napadu ozlijeđene četiri osobe od kojih dvije teško. 

Vrtićka i školska djeca zadržana su u svojim institucijama u području oko napada, rekao je dužnosnik gradske skupštine.

Pet škola u okrugu u kojem je došlo do napada i sve škole u susjednim arondismanima su zatvorene. "Radi se o tisućama djece, od jaslica do srednjih škola. Djeca su na sigurnom", rekao je Ariel Weil, gradski dužnosnik.

Lokalne vlasti zatražile su od stanovnika da izbjegavaju to područje u sjeveroističnom dijelu grada.

Do napada je došlo tri tjedna nakon što je počeo proces za atentat na redakciju tjednika Charlie Hebdo u siječnju 2015. kada je ubijeno 12 ljudi.

Uoči početka procesa, satirički tjednik je odlučio ponovo objaviti karikature proroka Muhameda, zbog kojih je i postao metom džihadista.

Četiri osobe su ranjene od kojih dvije teže u napadu u Parizu u petak, blizini nekadašnjeg sjedišta satiričkog tjednika Charlie Hebdo, objavio je premijer Jean Castex.

"Težak incident upravo se dogodio u Parizu. Napad nožem počinjen je u 11. arondismanu, ispred bivšeg sjedišta Charlie Hebdoa, te su ranjene četiri osobe, od kojih su dvije u teškom stanju", rekao je premijer.

 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: ig/Foto: EPA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.