VIDEO: Napad HDZ-a: 'Pojedinci Vlade mogli bi biti kažnjeno gonjeni. Sabo, Lovrić Merzel, Linić. Niti jedan član SDP-a nije u kaznenom progonu!'

26.01.2014. 17:34:18

1_218183

''To što je u vrijeme kada je HDZ bio na vlasti pravosuđe počelo procesuirati sve povezane s korupcijom pa tako i članice HDZ-a, a danas je je situacija potpuno drukčija, što je Jandrokovića posebno zasmetalo. ''Danas niti jedan član SDP-a nije u kaznenom progonu, čak niti političkom progonu; Sabo, Lovrić Merzel, Linić, Antešić...,'' nabrajao je Jandroković.

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković na konferenciji za novinare pomalo autoironičnog naslova ''financijske afere Kukuriku koalicije'' u nedjelju je izjavio: ''Kako je moguće da Branko Šegon, čovjek koji je tako duboko u sukobu interesa, a možda i nešto više od samog sukoba interesa, kao pomoćnik ministra financija još uvijek vodi proces predstečajnih nagodbi''. To što je u vrijeme kada je HDZ bio na vlasti pravosuđe počelo procesuirati sve povezane s korupcijom pa tako i članice HDZ-a, a danas je je situacija potpuno drukčija, što je Jandrokovića posebno zasmetalo. ''Danas niti jedan član SDP-a nije u kaznenom progonu, čak niti političkom progonu; Sabo, Lovrić Merzel, Linić, Antešić...,'' nabrajao je Jandroković.

Da je HDZ u postupku pregovaranja s  EU, posebno što se tiče poglavlja 23. (pravosuđe), uspostavila okvire i sve preduvjete da pravna država doista funkcionira i da bude neovisna o politici, smatra Jandroković. ''Mislili smo da smo te 2011. godine došli do toga stupnja i uspostavili takvu praksu da se to činilo kao jedna ireverzibilan proces. Međutim, očito je danas da to tako nije bilo jer idemo unatrag'', rekao je Jandroković. Na novinarski upit nije li ipak malo previše da stranka kojoj se sudi zbog financijskog kriminala priča o financijskim malverzacijama Jandrković je odgovorio:

''Naravno da nije, imamo potpuno pravo na to i nećemo pristati na tezu da nismo napravili ništa. Mi smo se dokazali u tom smislu u razdoblju dovršetka pregovora s EU i danas imamo potpuno pravo kritizirati ovu Vladu''. Jandroković je potpuno kritizirao zakon o predstečajnoj nagodbi i za koji smatra kako prikazuje velike slabosti i da pomalo podsjeća na proces pretvorbe i privatizacije

  • Autor: A.P.
  • Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.