(VIDEO) NAPAD NA DŽAMIJU U AFGANISTANU, NAJMANJE 50 MRTVIH: Nema mira, iza svega stoji podružnica ISILA?

08.10.2021. 15:17:00

Snažna eksplozija dogodila se u džamiji u afganistanskoj sjevernoj pokrajini Kunduz, javljaju mediji.

Kako javlja BBC, bombaš samoubojica aktivirao je eksploziv u petak oko 13:30 prema lokalnom vremenu na mjestu gdje se mnoštvo skupilo na molitvu.

Poginulo je najmanje 50 osoba, kažu lokalni izvještaji. Za eksploziju još nitko nije preuzeo odgovornost, ali IS-K, podružnica Islamske države u Afganistanu, ranije je izvela niz napada na šijitsku manjinu.


Snimke koje kruže društvenim medijima prikazuju scene nakon eksplozije te veliku štetu na džamiji u kojoj se mole pripadnici šijitske muslimanske manjine, koja je često na meti sunitskih ekstremista koji ih smatraju hereticima. Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid napisao je na Twitteru da na mjesto događaja stižu specijalci.

“Došlo je do eksplozije u džamiji naših šijitskih sunarodnjaka. Brojni su postali mučenici ili su ranjeni”, napisao je na Twitteru talibanski glasnogovornik.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: Wochit / Haroon Sabawoon/Anadolu Agency/Getty Images / Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.