VIDEO: Ne prestaju provocirati: Antiprosvjednici tajno snimali Tomca

17.03.2015. 16:53:12

Prekršili su mi ustavno pravo, vidi se za koga rade, kaže Tomac. Raspravu iza kulisa Z1 TV-a objavili su javno na profilu Udruge slobodarskih aktivista Priča o sukobu Zdravka Tomca i antiprosvjednika dobila je nastavak. Tomac je, podsjetimo, u ponedjeljak napustio emisiju Zoom Zagreb na Z1 televiziji, isprovociran izjavama jedne od organizatorica antiprosvjeda Ane Veliki, iz Udruge slobodarskih aktivista. Ona je, među ostalim, izjavila kako je šef HDZ-a Tomislav Karamarko kriminalac. Niz kleveta, kako je Tomac kasnije komentirao, navele su profesora da napustio studio. No tu njegovoj raspravi s predstavnicima antiprosvjednika nije bio kraj. Tomca su i nakon emisije ''zaskočili''. Vidljivo je to iz videa koji je spomenuta udruga tijekom jučerašnjeg dana objavila na svom Facebook profilu. Na snimci se vidi dr. Tomac kako raspravlja s ''nekim'' iza kamere. Tema – ponovno HDZ i braniteljski prosvjed. Tomac ponovno odlazi od ''provokatora'', s kojim se ne želi sukobljavati. Profesora smo nazvali da ga pitamo je li uopće znao da ga antiprosvjednici snimaju i da su taj razgovor javno objavili.
Zdravko Tomac

Zdravko Tomac

''Ne, nisam znao da me se snima. Nije mi to niti rekao taj čovjek. To je bio Dražen Heroić iz te udruge. Ispitivao me nešto. Čekao me kad sam izlazio iz studija, on je to zlouporabio. Objavio je privatni razgovor, nisam znao da snima. Prekršio je moje ustavno pravo'', rekao nam je Tomac. Ipak, smatra kako u razgovoru s Heroićem nije rekao ništa sporno te poručio da ''slobodno objavimo i taj video''. Na snimci se vidi ''za koga rade'', zaključio je. Video je i dalje vidljiv na Facebook profilu Udruge slobodarskih aktivista. O nesvakidašnjoj situaciji s Tomcem, razgovarali smo i s voditeljem emisije Zoom Zagreb Markom Juričem, koju je Tomac jučer demonstrativno napustio nakon izjava spomenute Veliki. Jurič nam kaže kako mu se takvo što u višegodišnjoj voditeljskoj praksi još nije dogodilo. Doduše, jednom mu je skoro otišao Zoran Pusić, no napuštanje studija spriječeno je u posljednji čas. Pusiću su, naime, zasmetali pozivi slušatelja direktno u emisiju. Nakon što su pozivi zaustavljeni, Pusić je ipak ostao u studiju.
Marijana Mirt, Dražen Heroić

Marijana Mirt, Dražen Heroić

''Što se tiče Tomca, smatram da je ustao s razlogom. Sugovornica je bila bezobrazna, uskakala je Tomcu u riječ, nije dala argumentaciju. Slično se, kad je prije tri tjedna gostovao, ponašao i Heroić. To je lijevi fašizam. Ovo je bila ilustracija pokreta koji širi anarhiju. Tomac bi joj, sjedeći s njom za istim stolom, dao legitimitet. Nije htio sudjelovati u počinjenju kaznenog djela'', zaključio je Jurič u razgovoru za direktno.hr. Snimku Tomčevog napuštanja studija i razlog pogledajte u VIDEU.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.