VIDEO: Nekad su u Lepoglavi trovali Stepinca, danas psihijatrijske bolnice i zatvori političarima služe za osvetu

13.09.2013. 17:29:23

Francišković tako priča da je bio vezan, da su mu intravenozno davali neke lijekove, koje nije želio. Zapravo, da je bio zlostavljan od uprave zatvorske ustanove. Prema izvješćima Zatvorske bolnice situacija je prikazana potpuno suprotno.

Dražen Keleminec  kao predsjednik A-HSP-a i Natko Kovačević, član udruge Pravednik,  odlučili su danas počastiti vladu toaletnim papirom. Skupina prosvjednika je bacala toaletne  papire u pravcu sjedišta vlade, aludirajući i na državu, a i na sumnjivu nabavku istog od strane države. Podršku skupu je dala i poznata "zviždačica" Vesna Balenović.

Razlog je više nego čudno pritvaranje Marka Franciskovića zbog Facebook prepiske sa ministrom policije Ostojićem. Prepiska je bila istog tona sa obje strane, ali je vlast i ovaj puta pokazala, koliko je ona - slast. Sumnja u neke čudne igre oko pritvaranja Marka Franciškovića se sve više iskazuje kroz ono što Marko Francišković iznosi u kontaktu sa svojim prijateljem Natkom Kovačevićem, koji mu je bio u posjeti u Zatvorskoj bolnici.

Francišković tako priča da je bio vezan, da su mu intravenozno davali neke lijekove, koje nije želio. Zapravo, da je bio zlostavljan od uprave zatvorske ustanove. Prema izvješćima Zatvorske bolnice situacija je prikazana potpuno suprotno.  U izvješćima dežurnog zatvora i knjigama odjela na kojem je Marko Francišković. nigdje ne piše da je bio vezan (termin koji koristi policija u bolnici umjesto vezan je fiksiran). Prema navedenim izvješćima, postupanje bolnice  za osobe lišene slobode je korektno.

Zato se sa razlogom postavlja pitanje:  što se zapravo događa sa Markom Franciškovićem i zbog čega on ukazuje na nekoreknosti? Ako uprava bolnice laźira stanje, onda se vraćamo u neka crna vremena i svatko od nas može biti sljedeći lažirani pritvorenik, koji se zamjerio moćnicima  ove drźave. Nekada davno lepoglavska kaznionica je polako, ali sigurno, trovala Alojzija Stepinca. Zato svako postupanje danas  u zatvorima treba biti pod budnim okom javnosti. Poglavito  jer se ovdje radilo o benignoj prepisci dvoje ljudi.

Činjenica je i da je uprava Zatvorske bolnice dužna svako vezivanje prijaviti Središnjem uredu za zatvorski sustav. Takva prijava nije podnesena. Koliko se radi o samovolji pojedinaca ili neistinitosti podataka, do sada nitko nije našao za shodno  da provjeri. Ovim podacima, ako su točni, teško su povrijeđena prava pritvorenika.

U slučaju Franciškovićeve dijagnoze o kojoj se već pisalo, ako je točna, ona se ne može samo tako iznijeti kao činjenica; ona mora biti plod šestomjesečnog promatranja. Natko Kovačević tvrdi da je dijagnoza - paranoidni šizofrenik. No, promatranja nije bilo,  iako je to uobičajeno za tu vrstu dijagnoze. Sjetimo se samo slučaja Kakarić i smještanja istog u Vrapče. Sve nekako podsjeća na činjenicu sa su psihijatrijske ustanove i zatvori mjesta za osvećivanje političara nad hrabrim pojedincima. Oni kao da su nova mjesta za spaljivanje naše savjesti.

Zbog svih tih nedoumica i informacija koje su dobijene od Marka Franciškovića,  A-HSP,  podrźana od prosvjednika , te udruge Pravednik odlučila se za prosvjed. Draźen Keleminec u razgovoru s nama se pita: tko je od nas slijedeći? Zar ćemo verbalnim deliktom postati zamorci? Natko Kovačević kaže da je Marko Francišković sigurno bio vezan. I trovan ljekovima, bez obzira na dokumentaciju Zatvorske bolnice.

Na kraju smo dobili informaciju kako je Draźen Keleminec opet zaradio prijavu jer je netko bacio toaletni papir na asfalt. Za čudno veliku nabavnu cijenu toalet papira u Vladi nitko nije dobio prijavu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.