VIDEO: NEVRIJEME ZAHVATILO HRVATSKU Tuča u Bjelovaru, vjetar iščupao stablo u Međimurju

04.02.2020. 16:37:00

ESTOFEX, europski sustav za prognoziranje oluja, izdao je upozorenje razine 1 zbog jakog vjetra, što se odnosi i na Hrvatsku, ali i susjednu Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu. Nakon iznenađujuče toplih dana praćenih južinom, čeka nas kratkotrajna, ali drastična promjena vremena koja se mogla osjetiti već u utorak prijepodne.

DHMZ prognozira kako će u utorak biti kiše, osobito od sredine dana, a kiša će lokalno biti i izraženija te praćena grmljavinom. Uz zahladnjenje, kiša će u gorju prelaziti u snijeg i stvarati tanji snježni pokrivač.

Najviša dnevna temperatura od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih, no u unutrašnjosti prema večeri osjetno hladnije.

A da puše jak vjetar pokazuje i video snimljen kod Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Vjetar je iščupao veliko stablo kod ove škole, a srećom nikoga nije bilo u blizini u trenutku pada drveta.

Jak vjetar bi, prema prognozi, trebao puhati i sutra.

Video možete pogledati OVDJE.

Jaka tuča, praćena olujnim vjetrom i grmljavinom zahvatila je Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Jak vjetar polomio je i grane stabla te električne kabele te pekinuo promet u Carevdaru, javlja prigorski.hr.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: BKK/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.