VIDEO Ona danas živi u Biogradu na Moru, iz Sydneya je došla braniti Hrvatsku ....

18.07.2019. 12:00:44

VIDEO Ona danas živi u Biogradu na Moru, iz Sydneya je došla braniti Hrvatsku, a filmska priča o njoj premijerno se prikazuje na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli

Zorka je došla iz Sydneya kao profesionalna frizerka, pa je uz rad u sanitetu Tigrova i šišala. Miru su zarobili u Vukovaru 19. studenog 1991. godine...

Premijera dokumentarnog  filma „Heroine Domovinskog rata, Pobjednice“ održat će se na ovogodišnjem Pulskom festivalu 20. srpnja. Sljedeće prikazivanje bit će u Zagrebu 26. srpnja, pa slijede Karlovac, Vukovar…a možda Zadar i Biograd na Moru… U filmu  Sabina iz Turnja, Zorka iz Sydneya i Mira iz Nijemaca, objašnjavaju kako ih je poriv da obrane svoj dom doveo na prvu liniju fronte. Sabina i Mira bile su u sanitetu, no zbog nedostatka ljudi radile su sve što i drugi borci. Zorka je došla iz Sydneya kao profesionalna frizerka, pa je uz rad u sanitetu Tigrova i šišala. Miru su zarobili u Vukovaru 19. studenog 1991. godine. To je u najkraćim crtama radnja filma koji bi mogao izazvati veliku pozornost i u Biogradu na Moru. Naime u okviru filmskih priča o heroinama iz Domovinskog rata prikazat će se i jedna nama fascinantna ratna priča o jednoj od heroina koja danas živi u Biogradu na Moru. U nastavku je i kratka video najava filma:

Ovaj film u trajanju od 140 minuta nastao je ponajviše zahvaljujući velikom entuzijazmu Mirjane Milčić i Irene Štorić, koja je k tome još zaslužna za režiju, scenarij, fotografije i montažu, donosi biograjski.com Autor-G.Š.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.