VIDEO: Papa obavio egzorcizam na dječaku? Vatikan: Sveti Otac se samo molio

21.05.2013. 18:48:30

Snimka vatikanske televizije od nedjelje pokazuje Papu kako na proslavi Duhova nakratko dječaku na glavu stavlja obje ruke, a on se nekoliko sekunda trese. Vatikan je u utorak objavio da snimka na kojoj papa Franjo blagoslovi dječaka u invalidskim kolicima nije prikaz egzorcizma. - Sveti Otac nije kanio obaviti egzorcizam - kaže se u priopćenju vatikanskog glasnogovornika Federica Lombardija koji je reagirao na tvrdnje televizije TV 2000, u vlasništvu talijanske biskupske konferencije, javlja France 24. - Kao što to često kad je s bolesnima i onima koji pate, on je samo želio moliti se za osobu koja pati - kaže Lombardi. Televizija je prenijela riječi egzorcista koji kaže kako 'je Papa nedvojbeno izgovorio molitvu za oslobađanje od vraga ili čak i izveo egzorcizam'. Snimka te vatikanske televizije od nedjelje pokazuje Papu kako na proslavi Duhova nakratko dječaku na glavu stavlja obje ruke, a on se nekoliko sekunda trese. TV 2000 već je tvrdila i da su prethodnici pape Franje, Benedikt XVI. i Ivan Pavao II. obavljali egzorcizme. A u petak će emitirati specijalnu emisiju posvećenu 'Papinoj borbi protiv vraga i njegova zavođenja'. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.