VIDEO: Počela je operacija uspravljanja kruzera Costa Concordia

16.09.2013. 10:29:49

1_5236b7755d104

Zadnji trajekt krenuo je s otoka Giglio prema kontinentu oko 6 sati kako bi operacija uspravljanja broda mogla početi. Pomorski promet uz otok bit će zabranjen sve do kraja operacije za koju se procjenjuje da bi mogla trajati 10 do 12 sati.

Operacija uspravljanja kruzera Costa Concordia, koja je trebala početi u 6 sati u ponedjeljak, kasnila je dva sata zbog lošeg vremena, objavili su službeni izvori. "Zbog jake oluje koja je noćas pogodila otok, operacija će kasniti oko dva sata", rekao je voditelj civilne zaštite i osoba odgovorna za čitav projekt Franco Gabrieli na kratkoj konferenciji za novinare.

Zadnji trajekt krenuo je s otoka Giglio prema kontinentu oko 6 sati kako bi operacija uspravljanja broda mogla početi. Pomorski promet uz otok bit će zabranjen sve do kraja operacije za koju se procjenjuje da bi mogla trajati 10 do 12 sati. Dvadeset mjeseci nakon nesreće broda, u kojoj je poginulo 30 osoba a dvije se smatraju nestalima, talijanske vlasti dale su u nedjelju zeleno svjetlo za operaciju uspravljanja broda. Olupina teška 114.500 tona i duga poput tri nogometna igrališta leži nagnuta u moru oko otočića Giglia otkako se u siječnju 2012. nasukala na stijene i djelomično potonula u trenutku dok je na brodu bilo 4.229 putnika.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.