VIDEO: Pogledajte kako je bilo na prosvjedu protiv proslave četničkog ustanka u Srbu

29.07.2013. 09:47:47

Prema riječima predsjednika A-HSP-a, četnici su selo Boričevac 1941. potpuno spalili te su zaustavili vlak sa hodočasnicima koje su kasnije poubijali, a jednog katoličkog svećenika nataknuli su na ražanj Na internetu je osvanuo video sa prosvjeda u Srbu. Podsjećamo, glavne role na proslavi ustanka u Srbu odigrali su bivši predsjednik Stjepan Mesić i prvi hrvatski Srbin Milorad Pupovac, a bivši je predsjednik ustanak proglasio antifašističkim. Na to mu je predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec poručio da prouči povijesne činjenice. Oko stotinjak ljudi stiglo je s Kelemincem u Srb zbog prosvjeda protiv obilježavanja Dana ustanka naroda Like i Korduna. Keleminec je rekao kako narod mora znati da je to bio četnički, a ne antifašistički ustanak. Prema riječima predsjednika A-HSP-a, četnici su selo Boričevac 1941. potpuno spalili te su zaustavili vlak sa hodočasnicima koje su kasnije poubijali, a jednog katoličkog svećenika nataknuli su na ražanj. Pogledajte kako je bilo na prosvjedu. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.