VIDEO Pogledajte kako je Nokia ismijala korisnike iPhonea!

24.06.2013. 10:19:09

U reklami za Lumiju 925 Nokia je ismijala korisnike Appleovih telefona prikazavši ih kao pomahnitale zombije. Tijekom prošlog desetljeća Apple je snimio brojne reklame u kojima su ismijavali Microsoft prikazujući njihove korisnike kao uredske dosadnjakoviće, dok su vlasnici Appleovih računala prikazani kao cool mlade osobe. Situacija se s vremenom promijenila pa su u posljednje vrijeme Apple, odnosno Appleovi korisnici ti koje druge kompanije ismijavaju, pri čemu je najdalje u tome otišao Samsung koji je snimio seriju reklama u kojima su ismijali Appleovce koji čekaju danima i satima ispred trgovinama kako bi kupili telefon s opcijama koje Samsungovi uređaji odavno imaju. Promjene na mobilnom tržištu Krajem prošlog tjedna Nokia je objavila novu reklamu za svoj model Lumia 925 u kojoj je i ova kompanija ismijala korisnike Appleovih telefona prikazavši ih kao 'pomahnitale zombije'. U ovoj reklami ekipa iz finske kompanije htjela je naglasiti kvalitetu kamere novog Lumia modela koji dolazi s naprednom tehnologijom stabilizacije kamere s kojom se mogu snimati kvalitetne fotografije u uvjetima slabog osvjetljenja i bez uporabe bljeskalice. S obzirom da niti jedan model iPhonea nema takvu tehnologiju, korisnici ovih telefona u uvjetima slabog osvjetljenja moraju koristiti bljeskalice te slike često izgledaju preeksponirane, a ljudi na njima imaju crvene oči. Na Mashableu kažu da su upravo na takav način prikazani korisnici iPhonea u ovom videu – izgledaju poput pomahnitalih blijedih zombija s crvenim očima. Na kraju reklame pojavi se natpis kako Lumia 925 omogućava najbolje fotografije bez obzira na osvjetljenje – čak i bez bljeskalice. Zanimljivo je da u reklami Lumia 925 prikazana samo nekoliko sekundi, a ne prikazuju se niti fotografske sposobnosti ovog uređaja te je cijela reklama usmjerena na zombije i lošu kvalitetu fotografija snimljenih s iPhoneom. Nokia ranije nije imala previše sreće s reklamama za svoje Lumia modele jer je u reklami u kojoj su prikazali mogućnosti snimanja sa stabilizacijom modela Lumia 920, u jednom trenutku u odsjaju na kamionu vidljivo da je taj video, za koji su tvrdili da je snimljen s njihovim telefonom, cijelo vrijeme sniman s profesionalnom kamerom. 'Mobilni ratovi': Predstavljeni novi konkurenti Galaxyju i iPhoneu! Inače, Lumia 925 posljednji je Nokijin telefon s kojim žele konkurirati iPhoneu, Galaxy modelima, HTC-ovom One telefonu i drugim top modelima te on ima 4,5 inčni ekran i 8,7MP kameru. Za ljubitelje fotografije ova kompanija priprema i smartphone EOS koji bi trebao imati senzor rezolucije čak 41MP (vjerojatno i brojne napredne mogućnosti fotografiranja) te njegovo pojavljivanje na tržištu očekujemo tijekom srpnja. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.