VIDEO Pogledajte kako su započeli neredi u Plzenu, moglo je biti i gore...

16.02.2019. 12:00:16

Prije, i za vrijeme utakmice, došlo je do sukoba između BBB-a i češke policije. Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 400-injak je imalo ulaznice pa je došlo do sukoba. Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje. Je li ovo pogreška s hrvatske strane ili je češka policija u startu zakazala? Naime, gotovo 1500 Dinamovih navijača krenulo je u Plzen s nadom da će uspjeti ući na stadion. Stadion je ograničenog kapaciteta ( 11.700), a gostujućim navijačima pripalo je oko pet posto ukupnog broja ulaznica. To znači da će na stadion moći ući maksimalno šestotinjak navijača Dinama, a logika nalaže da će gotovo tisuću nezadovoljnih navijača ostati nezadovoljni ispred stadiona. U samoj najavi prije utakmice, moglo se osjetiti da su neredi vrlo izgledni. Prvo, ovo je dugoočekivana utakmica s izuzetno visokom navijačkim nabojem, a i ulog je velik. Drugo, tolika količina nezadovoljne mase sigurno će ostati izvan stadiona, a u takvim okolnostima, neredi su sasvim očekivani. S hrvatske strane je najavljeno Česima da će pohod navijača Dinama biti znatno veći, nego što je dodijeljeno ulaznica. S druge strane, Češka policija je bila izrazito pripremljena, i sredstvima, i količinom policajaca odnosno specijalaca. Pitanje je preventivno, jesu li Česi trebali preventivno vraćati navijače bez karte natrag, da bi se spriječio kaos koji nastane kada krene nezadovoljstvo? Moglo je biti i puno gore...  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.