(VIDEO) Premijer poslao na obilježavanje partizanske bitke izaslanika i vijenac s natpisom: “Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske”!

17.06.2019. 13:39:05

Na vijencu koji je službeni izaslanik premijera Repubike Hrvatske Tomislav Ivić položio na obilježavanju partizanske bitke na Sutjesci u susjednoj državi BiH pisalo je: “Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske”.
Osim službenog izaslanika države Hrvatske u susjednu BiH na obilježavanje partizanske bitke na sutjesci, na Sutjesku su stigli i predstavnici SDP-a, saborski zastupnici Ranko Ostojić i Arsen Bauk.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poslao je ovaj vikend izaslanika na Tjentište, na obilježavanje 76. obljetnice bitke na Sutjesci. Vladu Republike Hrvatske tamo je predstavljao bivši HDZ-ov ministar branitelja Tomislav Ivić, koji položio vijenac i zapalio svijeću poginulim partizanima, piše Novi list. Na vijencu koji je izaslanik Ivić položio pisalo je: “Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske”. Uz pratnji Vladinog izaslanika Ivića našao se i jedan časnik hrvatske vojske, a brojni posjetitelji Doline heroja poželjeli su se fotografirati sa službenim hrvatskim izaslanstvom. Tjentište su pohodili i saborski zastupnici SDP-a, Ranko Ostojić i Arsen Bauk, kao i brojne antifašističke udruge iz cijele Hrvatske, među kojima i udruga antifašista Primorsko-goranske županije. Vrijedi istaknuti da upravo u ovom dijelu Republike Srpske (graničini potez od Bileće do Višegrada) posljednjih godina niču brojni spomenici Draži Mihajloviću i četnicima, uz objašnjenje da su i to bili “antifašisti” kao i partizani. Sada se u Srbiji i Republici Srpskoj provodi politika da su partizani i četnici bili istinski “antifašisti”, a nedavno je u nedalekoj Bileći, koja je dugo slovila kao “partizanski ustanički kraj”, podignut uz podršku tamošnjih partizana i SUBNOR-a Bileća – spomenik Draži Mihajloviću.

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.