(VIDEO) Razgovor sa samozatajnim pripadnikom Žutih mrava jedan je od najgledanijih. Provjerite zašto.

27.11.2021. 09:40:00

Tomislav Orešković je Vukovarac sa zagrebačkom adresom i jedan od bivših pripadnika skupine odvažnih vukovarskih mladića koji su se samoinicijativno okupili i osnovali elitnu borbenu jedinicu “Žuti mravi” prije nego se u njihovu gradu pošteno i zapucalo.

Ovaj samozatajni i nenametljivi “Žuti mrav”, stajao je uz bok Blagi Zadri, Marku Babiću, Andriji Mariću i ostalim vukovarskim herojima kojih danas više nema. Tomislav Orešković svoje suborce ne zaboravlja, i ne propušta niti jednu priliku za podsjećanje na odvažnost hrabrih, slabo naoružanih “Blaginih dečki” koje je, osim mladosti, krasila ustrajnost i velika želja da od neprijatelja sačuvaju svoj grad.

Herojska priča samozatajnog branitelja

Iako Orešković svojim ponašanjem uopće ne odaje dojam osobe koja je na bilo koji način svjedočila ratu, ovaj diskretni branitelj Vukovara prošao je pakao u punom smislu te riječi. Od surove bitke za grad, teškog ranjavanja i bolnice u kojoj je, samim čudom, izbjegao transport na Ovčaru. 

Cijelu priču o svom ratnom putu, Orešković je detaljno ispričao u vrlo gledanom podcastu povjesničara Borne Marinića “Gdje si bio ’91.?’ 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: Facebook/Screenshot YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.