VIDEO: Razmišljanja jednog Pupovca: 'Beograd je glavni grad Srba u Hrvatskoj'

30.11.2013. 15:49:48

1_193632

"Reći nećemo ćirilicu teška je poruka sama po sebi, koja istovremeno znači i nećemo Srbe", izrekao je između ostalog predsjednik Srpskog narodnog vijeća koji je ustvrdio i da je "Beograd glavni grad matične države Srba u Hrvatskoj".

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac gostovao je u vijestima B92. Kazao je da dolaze teška vremena za hrvatsko-srpske odnose, pa i za Srbe u Hrvatskoj, a da će sve ovisiti o 3. ožujku kada je zakazano finale procesa po tužbi Hrvatske za genocide. "Govori koji će se tad čuti na sudu i u javnosti mogli bi poslužiti kao medij zagađivanja javnosti", smatra Pupovac. Po njegovom mišljenju, Srbi će, naravno, biti najveće žrtve jer "nas iskustvo uči da će biti jednostrano, a za Srbe će to još jednom biti povod za prisjećanje na strahote koje su iskusili i '41. i '91." Osvrnuo se i na ćirilicu protiv koje se, smatra, vodi kampanja u kojoj se "demonizira ćirilično pismo, u kojoj se stigmatiziraju Srbi i u kojoj se obnavljaju ratna sjećanja i ratne retorike". "Reći nećemo ćirilicu teška je poruka sama po sebi, koja istovremeno znači i nećemo Srbe", izrekao je između ostalog predsjednik Srpskog narodnog vijeća. Za razliku od Bruxsellesa, Beograd je, kako kaže, bio prilično suzdržan povodom ovih problema. "Beograd nam više nije glavni grad, sada nam je Bruxselles glavni grad. Beograd je glavni grad matične države Srba u Hrvatskoj". Što je sve za B92 izrekao Milorad Pupovac, pogledajte na videu: Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.