VIDEO Ribolovci ŠRD “Lendava” iz Špišić Bukovice ulovili tolstolobika od gotovo 30 kilograma

05.06.2022. 11:43:00

Tolstolobik je jedna od onih riba koju mnogi poznaju, ali rijetki su je ulovili. Riječ je o ribi koja se ne može naći baš u svakoj vodi, a za ulov je potrebno imati dosta znanja i puno sreće. Kao mnoge druge životinje, koje se hrane planktonom, tako i tolstolobik naraste do ogromne težine, pa je možda baš zbog toga tako tražena riba.

U ovom ‘pothvatu’ uspjeli su jučer (subota) ribolovci ŠRD “Lendava” iz Špišić Bukovice. Na jednom od Virovitičkih jezera dečki iz Lendave ulovili su tolstolobika od gotovo 30 kilograma.

Iako Virovitička jezera obiluju velikim primjercima šarana, amura, ali i grabežljivaca somova i štuke, tolstolobik je riba koja jako rijetko dolazi na udicu. Kako je ribolov na jezeru gdje je riba ulovljena po principu ‘ulovi i pusti’, ribolovci su kapitalca vratili natrag neka još malo poraste, prije nego se nekom drugom ‘osmjehne sreća’. 

Izvor: icv.hr

Izvorni autor: icv/Foto/Video: privatni album

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.