VIDEO Sačić predlaže da se Mladenu Kuki dodijeli saborska povelja za otkrivanje Jazovke

18.09.2020. 16:21:00

Zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić najavio je u petak kako će njegov Klub predložiti predsjedniku Hrvatskog sabora da se Mladenu Kuki, koji je otkrio jamu Jazovka, dodijeli saborska povelja odnosno zahvalnica za trud, rad i hrabrost.

"Karlovčanin Kuka (60) je gotovo polovicu svog života posvetio otkrivanju najsvirepijih zločina jugoslavenskog, protuhrvatskog, protubožjeg Titovog komunizma, crvenog terora nad civilnim pučanstvom, medicinskim osobljem, svećenicima, ranjenicima i ratnim zarobljenicima, zvjerski pogubljenima u žumberačkim šumama, ponad sela Sošice, nad jamom Jazovkom“, stoji u prijedlogu o dodjeli povelje, naslovljenom na predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Kuka je dugo u tome, posvetio se tome od svoje 17. godine, a uspio je vođen svojim istraživačkim duhom, entuzijazmom, odnosno ''Božjom rukom'', rekao je Sačić novinarima, ističući da je Kuka otkrio "jedno stravično mjesto zla, počinjeno nad nevinim ljudima“ te da je u Jazovki pobijeno više od 816 ljudi.

 Sačić izražava žaljenje što to mjesto stradanja nije obilježeno na prikladan način. Nije obilježeno na način kako to dolikuje civiliziranim, uređenim državama koje se s pijetetom odnose prema žrtvama totalitarnih režima, kazao je. Govoreći o Mladenu Kuki, naveo je da se radi o uglednom, svjetski poznatom speleologu, putopiscu i humanisti, ali ponajprije o dobrom i hrabrom čovjeku.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: sk/h/Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.