VIDEO Snimljeno kako specijalci na autocesti pljačkaju blindirano vozilo. Odao ih luksuzan život

16.01.2016. 15:55:02

PETORICA pripadnika Specijalne policije RS  opljačkali su blindirani kombi banjolučke tvrtke Sector Security 22. rujna prošle godine na autocesti Banja Luka – Gradiška. U kombiju je bilo 616.000 konvertibilnih maraka (oko 2,4 milijuna kuna). Banjolučki Press piše da su uhićeni su Goran Paraš i Vladan Malić, obojica iz Banje Luke, Aleksandar Popović iz Kotor Varoši (donedavno pripadnik iste jedinice), Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca. Uhićen je i Danijel Kuzmić, zaposlenik Sector Securityja iz Kotor Varoša, koji je pljačkašima odao ključne informacije o kretanju kombija. Sumnjiv je postao kad je kupio Audi A4 S. Pljačkaši su Audijem A6 presreli kolonu Sector Securityja, otvorili vatru iz automatskog oružja i ranili pripadnika osiguranja Đurađa Bajića. Prisilili su pratnju da im otvori sef iz kojeg su odnijeli kofere s novcem Unicredit banke koji je trebao biti prevezen u Zagreb.hapsenje_specijalaca[1] Vozilo kojim su pobjegli pljačkaši pronađeno je nakon dva dana u šumi nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka dogodila. Lopovi ga nisu zapalili strahujući da će ih odati dim. “Od svih osumnjičenih izuzeti su DNK uzorci, koji će biti upućeni na vještačenje da bi se utvrdilo poklapaju li se s biološkim tragovima pronađenim tijekom očevida na mjestu pljačke i poslije u automobilu Audi A6 koji su koristili razbojnici. Pljačkaši su Audi ostavili u zaseoku Baraji na obroncima Kozare. Iako su ga polili zapaljivom tekućinom, nisu ga zapalili jer bi dim mogao otkriti njihov položaj i otežati im bijeg. Tu su učinili ključnu pogrešku; u vozilu su nađeni ključni tragovi za istragu”, tvrdi izvor iz policije Republike Srpske. Prema istom izvoru, osumnjičenici u nakon pljačke živjeli prilično luksuzno. Vozili su sportske motocikle i luksuzne automobile poput Audija i BMW-a, a u slobodno vrijeme radili kao zaštitari u noćnim klubovima. Lokalna tv postaja ATV objavila je snimku nadzora pljačke, koja je zabilježena kamerom blindiranog vozila Sektor securityja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.