VIDEO: Središnja Europa u stanju pripravnosti zbog poplava, petero poginulih!

03.06.2013. 10:03:45

Zbog opasnosti od poplava evakuirani su stanovnici na jugu Njemačke, u Češkoj, Austriji i Švicarskoj, piše BBC. U Austriji je zbog odrona zemlje poginuo jedan spasitelj, a dvije osobe su nestale. U Češkoj su dvije osobe poginule nakon što su u poplavi uništene seoske kolibe, a dvije osobe su nestale nakon što im se na rijeci prevrnula splav.

Prag je u opasnosti zbog nabujalih rijeka iz smjera juga i situacija u gradu je napeta. Rijeka Vltava dosegnula je jako visok vodostaj pa vatrogasci postavljaju metalne brane, a dragovoljci vreće s pijeskom. Gradske vlasti vjeruju da rijeka neće dosegnuti vodostaj iz 2002. godine, kada su dijelovi grada uništeni u poplavi, no tvrde da će razina vode ipak biti dovoljna da izazove veliku štetu. U Njemačkoj i Austriji i vojska je angažirana na pomoći spasiteljskim službama. U Bavarskoj predviđaju kako će obilne kiše pogoršati situaciju s već nabujalim Dunavom i Innom, a u Passauu i Rosenheimu proglašeno je stanje elementarne nepogode. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.