(VIDEO) STRAŠNA TAJNA TITOVE ŠUMSKE KOLIBE! Pogledajte što je skrivao usred Petrove Gore

17.06.2022. 14:43:00

Drvena koliba na Petrovoj Gori, slučajnim prolaznicima može djelovati kao još samo jedna napuštena i derutna šumska koliba u nizu. No, kada bi se odvažili i ušli u nju, doživjeli bi iskustvo kakvom se nikada ne bi nadali…

Koliba sa fotografije je, naime, samo izlaz iz poprilično udaljene kuće koja isto tako izgleda sasvim prosječno, a koju sa kolibom spajaju tuneli. U kući je lift kojim se spuštalo čak osam katova u podzemlje! Pogađate, riječ je o Magarčevcu, jednom od tajnih vojnih objekata bivše JNA koji je služio kao zaštita od nuklearnog rata.

U njoj ste sigurni od atomskog udara

O njemu je ponešto kazao umirovljeni pukovnik HV-a, Ivica Pandža – Orkan.

Lift koji vodi 50 metara pod zemlju

“Izvana izgleda kao bilo koja druga kuća koja ima nekoliko katova, ništa posebno. Zanimljiv dio je dizalo, koje ne ide na gornje katove. Zašto? Jer ide u podzemlje, 50 metara. Ova top tajna radio relejna postaja dizajnirana je da izdrži atomski udar”, objašnjava Orkan.

Foto: Screenshot/yt

Magarečevac je izgrađen tako da je ukopan u stijeni, a svojoj posadi pružao je sigurnost od atomskog udara skoro tri mjeseca života ispod zemlje. Prostire se na 2000 četvornih metara, uz čitav niz prostorija – spavaonice, električna centrala, kuhinja, spremišta, prostor za dekontaminaciju. Svi prostori su međusobno odijeljeni pregradama i vratima s udarnim ventilima za slučaj atomske eksplozije. U izlaznom dijelu nalaze se betonska vrata teška 40 tona, konstruirana da razbiju i zaustave val nuklearnog udara.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: screenshot/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.