(VIDEO) STRAVIČAN GOVOR PREDSJEDNIKA DINARSKIH ČETNIKA: ‘Moramo vratiti Baranju! Ona je naša!’

10.03.2017. 14:03:44

"Srbi su kupili Baranju a ona danas počiva u ustaškoj Hrvatskoj. To je naše! To nije velika Srbija nego je to naše! Ako smo istnski četnici, moramo raditi na tome da to vratimo!" - dio je ratnog pokliča Steve Kotorasa koji je često prekidan gromoglasnim pljeskom Govor Steve Kotarasa na proslavi Dana Dinarske četničke divizije u Düsseldorfu 2014. godine potpuno je jeziv. Iako Srbija koja je rehabilitirala Dražu Mihailovića (a u kojoj su ravnogorski četnički pokret u potpunosti priznati i legalan), sve pokušava pokazati kao folklor i očuvanje povijesne baštine, činjenica je da četnici taj mračni dio povijesti itekako pokušavaju oživjeti. Koliko je neozbiljno shvaćanje ovog pokreta pogrešno, pokazuje podatak iz 2015. koji potvrđuje da je samo u RS-u registrirano oko 30.000 četnika… Dakle, da se ne šale i da uistinu žele nastaviti ono čemu je težio Draža Mihailović, vidljivo je iz govora Steve Kotarasa, predsjednika Dinarske četnicke divizije koji kaže, a kojem je prisustvovao i dio obitelji Karađorđević. – Moramo biti dostojni imena četničkog. Srpski četnici su vitezovi, to je najbolja srpska vojska koja je ikad postojala, a mi smo njihovi nasljednici. Draga braćo i sestre, što podrazumijevam pod našom odgovornošću? Mi moramo nastaviti njihovo djelo. Mi danas imamo okupiranu Srpsku Krajinu, dijelove Bosne i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, našu Metohiju, Kosovo, Baranju, koja je plaćena u zlatu od našeg patrijarha. Srbi su kupili Baranju, a ona danas počiva u ustaškoj Hrvatskoj. To je naše! To nije velika Srbija nego je to naše! Ako smo istnski četnici, moramo raditi na tome da to vratimo! – dio je ratnog pokliča Steve Kotarasa koji je često prekidan gromoglasnim pljeskom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.