VIDEO: Surfala po ulicama poplavljenog grada, vukao je automobil

05.06.2013. 13:01:18

Vodeni val Dunava, koji je ovog vikenda zahvatio središnju Europu, i dalje prijeti gradovima u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Mađarskoj. Gradovi u Njemačkoj i Češkoj i dalje su u stanju pripravnosti, a Mađarska je proglasila stanje uzbune.

U Mađarskoj se očekuje da će Dunav dostići najvišu razinu, procijenjenu na 8,75 metara. U Češkoj, gdje je deset ljudi već smrtno stradalo, na tisuće domova na sjeveru zemlje je bez struje, plina i pitke vode. Gradove na sjeveru Češke i istočne Njemačke ugrožava i rijeka Laba, čija bi razina mogla dostići devet metara.

Surfala po polavljenim ulicama 'zakačena' za automobil

Dok službe užurbano rade na gradnji nasipa, drugi se zabavljaju. Tako je na YouTubeu osvanuo video koji pokazuje mladu ženu koja surfa ulicama poplavljenog češkog grada Piseka, dok je vuče automobil. "Kružili smo gradom i snimali kada smo vidjeli djecu kako se prskaju u vodi i to nam je dalo ideju za surfanje", kazao je češkim novinarima Radek, mladić koji je snimio video.

'Blesavi turisti' rasturaju brane po Pragu?!

Turisti koji se nalaze u glavnom gradu Češke pak stvaraju probleme tamošnjim službama. Kako prenosi Blic, gradonačelnik Praga Tomaš Hudaček požalio se na sve veći nalet turista koji dolaze gledati poplavu, a poslije izvješća da su mnogi od njih pokušali rasturiti brane postavljene po gradu kako bi sa sobom ponijeli suvenire. Po gradu se mogu vidjeti grupe stranaca kako fotografiraju i snimaju nabujalu Vltavu ispod Karlovog mosta, zbog čega je češki portal Novinky.cz objavio naslov 'Blesavi turisti'. M.P./BBC/Blic Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: