VIDEO Tamburaši opjevali tužnu hrvatsku istinu i osvojili nagradu za hit godine

31.01.2019. 11:34:50

Najboljim hrvatskim izvođačima u 2018. dodijeljene su nagrade 'Cesarica'. Riječ je o hrvatskoj glazbenoj nagradi publike za hit godine i dodjeljuje se pjesmi koju je publika glasovanjem izabrala kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu. I ove godine skrenula se pozornost na pjesme koje su postigle najbolji rezultat u radijskom emitiranju i top ljestvicama te u broju pregleda na internetu. Nažalost, iako je dodjela nagrada emitirana na Hrvatskoj radioteleviziji o dobitnicima se malo pisalo jer je istovremeno na konkurentskom RTL-u emitirana dodjela regionalnihh glazbenih nagrada koja se održala u Beogradu. Zato podsjećamo na dobitnike. Nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Zaprešić Boys i hitu “Igraj moja Hrvatska”, a nagradu za zabavni hit godine dobio je Željko Bebek za pjesmu “Ako voliš ovu ženu” koji se emotivno prisjetio suradnje s Oliverom  Dragojevićem. U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet koja se zahvalila publici izvedbom pjesme“Šta mi ljube oćeš kazat”. Nagradu za rock kategoriju dobila je grupa Opća opasnos tza skladbu “Da je Bog dao”, dok su nagradu za tamburaški hit dobili Najbolji hrvatski tamburaši i pjesma “Odlazim”, koja govori o tužnoj hrvatskoj istini - egzodusu Hrvata. U konkretnom slučaju, o tužnoj sudbini koja je zadesila Slavoniju. U okviru završne svečane dodjele nagrade Cesarica 2018. dodijeljena je i nagrada Hit autor koja je pripala Branimiru Mihaljeviću, a nagradu mu je uručio Ante Pecotić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.