VIDEO: UGRIZ RISA

05.11.2017. 19:03:10

U jesen 1991. godine Hrvatska je krajnjim naporima odbijala napade pobunjenih Srba, četnika i soldateske JNA. Hrvatskim bojovnicima počelo je nedostajati streljiva. Glavni stožer OS Republike Hrvatske 3.studenoga 1991. godine odlučio je pokreniti akciju zauzimanja velikih skladišta streljiva u Delnicama kako bi barem privremeno riješio taj problem. Na područje Delnica je stigla iskusna postrojba sa 122 specijalca ATJ Lučko pod zapovjedništvom generala Mladena Markača koja je trebala biti udarna snaga ove akcije. Vremenski uvjeti su bili ključni faktor u odluci o početku akcije koja je počela u 7 sati ujutro 5.studenoga. Borbe oko predaje ključnog skladišta Velebit 3 protegle su se do 13 sati i 15 minuta kada su se oficiri i vojnici JNA predali. Zarobljeno je preko 6.000 tona raznog artiljerijskog i pješačkog streljiva, mina, raketa i eksploziva. Sudbina Hrvatske je bila odlučena. UGRIZ RISA from ISTRA FILM on Vimeo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.