VIDEO Vlada odmrznula cijene goriva i prihvatila pet oporbenih amandmana na proračun

06.12.2021. 10:35:00

Vlada RH je doržala sjednicu na kojoj se izjasnila o amandmanima na prijedlog državnog proračuna za 2022. s projekcijama za 2023. i 2024. te donijela Uredbu o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obratio se na početku sjednice gdje je spomenuo Dan grada Osijeka i posjet Hrvatima u Crnoj Gori. 

Osvrnuo se i na susret s direktorom Svjetske zdravstvene organizacije za Europu Hansom Henrijem Klugeom

"Imaju politiku pet stabilizatora. Prvi je cijepljenje, drugi primjena 'booster' doze, treći nošenje maski, četvrti prozračivanje prostorija i peti je novi medicinski tretmani, a to se odnosi na izglednu situaciju gdje će postojati i lijekovi protiv Covida. Primjećujemo trend pada novozaraženih, međutim i dalje su to visoki brojevi. Pozivamo još jednom sve na cijepljenje, imamo više nego dovoljno doza", rekao je Plenković, dodavši da je tu i omikron.

Spomenuo je i 30. obljetnicu napada na Dubrovnik. 

"Smisao proračuna je nastaviti jačati otpornost hrvatskog gospodarstva i omogućiti oporavak i doći u novi iskorak, kreiranje novih radnih mjesta", dodao je premijer. 

Naglasio je da su od više od 470 amandmana prihvatili njih devet. 

"Četiri su iz redova parlamentarne većine, pet ih je oporbenih". 

Ćorić o Uredbi

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić na sjednici je govorio o ukidanju Vladine odredbe o najvišoj cijeni za krajnje potrošače kada je riječ o osnovnom dizelu i benzinu.

"Ova uredba je u potpunosti ispunila svoje ciljeve, od utorka će se cijene derivata formirati slobodno. Nadamo se da do ovakve situacije neće ponovno doći", kazao je ministar te dodao da ako i dođe po ponovnog divljanja cijena, da će Vlada opet reagirati.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: js/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.