(VIDEO) ZAPAD GLEDA U ČUDU, ODLAZE RUSKI TENKOVI! Nevjerojatne snimke s granice: Putin izdao naredbu, pokrenula se kremaljska mašinerija

15.02.2022. 11:20:00

Rusija povlači dio svojih vojnika s granice s Ukrajinom, poručila je Moskva.

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je kako se neke trupe smještene na granici s Ukrajinom vraćaju u svoje baze nakon završetka vojnih vježbi, javlja novinska agencija Interfax. Rusi tvrde da je riječ o aktualnim snimkamana na kojima se vide tenkovi i drugo teško naoružanje koji se spremaju za povratak u Rusiju iz susjedne Bjelorusije.

Ruske trupe i prateće naoružanje stigli su u susjednu Bjelorusiju radi sudjelovanja u masovnoj zajedničkoj vojnoj vježbi koju su dvije vojske održale ovog mjeseca, napominju. Međutim, dodaju i da se velike vojne vježbe diljem zemlje nastavljaju.

‘Ukrcavaju se u vlakove i kamione’

“Jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga, koje su izvršile svoje misije, ukrcavaju se u vlakove i kamione te će kasnije danas krenuti prema svojim bazama. Neke će se jedinice pridružiti vojnim konvojima i izvesti će samohodne marševe”, rekao je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Podsjetimo, cijeli svijet strahuje od sukoba na istoku Europe, a Zapad i njegovi dužnosnici već danima tvrde da je ruska invazija na Ukrajinu vrlo vjerojatna i da bi se mogla dogoditi uskoro.

Zapad i Kijev posljednjih dana konstantno ponavljaju upozorenje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, dok je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ovakve tvrdnje u više navrata okarakterizirao kao “prazne i neosnovane”, dok je Vladimir Putin takve tvrdnje nazvao “izazivanjem histerije”.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: L.B./Foto: Ilustracija Wochit/Getty Images

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.