(VIDEO) ZEKANOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK PUPOVCA U VUKOVAR: Neka ostane kući

16.11.2018. 14:47:33

Vlada danas u Sabor šalje informacije o marakeškom sporazumu. Njegov glavni protivnik je zastupnik HRAST-a, Hrvoje Zekanović koji je to komentirao za N1. Je li njegova kampanja protiv Globalnog kompakta neuspjela? “Ne bih rekao da je neuspjela… Pokušat ćemo svim silama pokazati javnosti o kakvom se dokumentu radi. Uspjeli smo senzibilizirati narod za ovaj dokument. Premijer Plenković ignorira narod i ono što se govori u sabornici pa će napraviti po svome. Kao što je napravio po pitanju Istanbulske konvencije… To je kompleksan dokument, na perfidan način, kao i Istanbulska, unosi sadržaj koji nam ne treba”, rekao je Zekanović koji smatra da su druge zemlje poput Engleske i Francuske odgovornije za migrante nego Hrvatska. Tvrdi i da se u marakeškom sporazumu predviđa uskraćivanje financiranja medija koji kritički govore o migracijama. Na primjedbu reportera N1 kako je iste stvari pričao i o Istanbulskoj konvenciji pa se ništa drastično nije promijenilo, Zekanović je poručio: Neke stvari su se dogodile. Neće se nama preko noći nešto dogoditi, to je sistem kuhanja žabe u hladnoj vodi. Neka premijer i predsjednica kažu jesu li suverenisti ili globalisti”. “Bojim se da će sporazum biti trigger za migracijski val, ako ne bude trigger, imat ćemo mnoge obaveze. Od obaveze za socijalnu pomoć, zbrinjavanja migranata u velikom broju”, rekao je Zekanović, a na pitanje što je loše u pomaganju ljudima odgovara: “Ne govorim o izbjeglicama, nego o migrantima. Ja sam prvi koji će pomoći ljudima koji bježe iz ratnih područja. Ne radi se o izbjeglicama nego o ekonomskim migrantima…” Zekanoviću se nije svidjelo pitanje boji li se drugih i drugačijih: “Naravno da nije, ali me strah za suverenost države i budućnost mog naroda. Htio bi da hrvatski narod bude većinski narod”. Za predsjednika HRAST-a svatko tko prelazi granicu bez dokumenata, ugrožava suverenost Hrvatske. Osvrnuo se i na predstojeću Kolonu sjećanja u Vukovaru. “Poruke će biti uobičajene, neće odskakati od poruka iz prethodnih godina. Volio bih čuti da nas premijer ili predsjednica iznenade i da kažu da Hrvatska uvjetuje ulazak Srbije u EU rješavanjem otvorenih pitanja, granice, poginulih, nestalih, odšteta…”, poručio je Zekanović koji ne očekuje da će Plenković imati probleme u Vukovaru kao što je imao Milanović. Dodaje i da Milorada Pupovca ne bi volio vidjeti u Vukovaru jer je “imao priliku tisuću puta reći istinu o Domovinskom ratu”. “Neka izgovori pojam Domovinski rat, nikad nije priznao da je izvršena srbo-četnička agresija na domovinu”, poručio je. Na pitanje je li stavljanje slike s poginulim Francuzom Jean-Michelom Nicolierom u HOS-ovoj uniformi u Sabor možda provokacija za Pupovca, Zekanović poručuje: “Što smo trebali, cenzurirati to, staviti naljepnicu SDSS? Taj čovjek je došao i pomogao Hrvatskoj, dao je sve za našu domovinu. Cenzura ne dolazi u obzir”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.