VIDEO Željko Vukelić u Žirovcu: 'Hrvati i muslimani odgovorni su za zločin nad Srbima u 'Oluji'

12.08.2013. 15:12:25

Željko Vukelić, komandant je voda 21. diverzantskog odreda Kordunaškog korpusa tzv. Vojske Republike Srpske Krajine. Taj je odred formirala, opremila i obučila 'Uprava bezbednosti Saveznog sekretarijata za Narodnu obranu Republike Jugoslavije'. Željko Vukelić tijekom nedjelje stigao je s nekolicinom osoba iz Srbije u selo Žirovac. Tamo je održan vjerski obred za, kako Vukelić tvrdi srpske žrtve stradale u izbjegličkoj koloni između Gline i Dvora za akcije Oluje. Njihov su dolazak, oštro osudili hrvatski branitelji koji tvrde da je riječ o još jednoj srpskoj provokaciji i pokušaju falsificiranja povijesti jer se radi o pripadnicima srpske paravojske i srpskim civilima koje je u tzv. izbjegličkoj koloni u kolovozu 1995. godine pobila jedinica komandanta srpske paravojske Mile Novakovića, pri proboju iz Hrvatske. 21. diverzantski odred Kordunaškog korpusa tzv. Vojske Republike Srpske Krajin formirala je, opremila i obučila 'Uprava bezbednosti Saveznog sekretarijata za Narodnu obranu Republike Jugoslavije'. Načelnik Dvora Nikola Arbutina nije sudjelovao u događaju, kao ni Srpsko narodno vijeće, a Vukelić je obavio razgovor s hrvatskom policijom. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.